Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Zonder problemen varen

vaarbewijs

Wat is er nu fijner om bij mooi weer veilig en zonder zorgen te varen op de verschillende wateren die Nederland kent, of misschien wil je wel naar het buitenland met je boot tijdens je vakantie. In beide gevallen is een vaarbewijs nodig, om je geen zorgen te hoeven maken in welke wateren je wel en niet mag varen. Afhankelijk van welk vaarbewijs je hebt, kun je diverse meren en wateren met je boot aandoen. Bij nuvaarbewijs.nl vind je alle informatie, om een bewijs te halen om te mogen varen.

Zelf leren of klassikaal

Bij de cursus om je vaarbewijs te halen, kun je zelf de keuze maken of je de cursus klassikaal wilt volgen of je de stof leert door een videocursus te doen. Voordeel van het zelf leren is dat je dit in je eigen tijd kunt doen wanneer jij wilt, ben je niet zo goed in leren dan is klassikaal les waarschijnlijk beter. Bij klassikaal les heb je de keuze uit overdag of in de avond, zodat als je werkt je ook eenvoudig de cursus kunt doen.

vaarbewijs

Wat is vaarbewijs 1 en 2?

Met vaarbewijs 1 mag je op de kleine wateren varen, het bewijs is verplicht als je vaartuig sneller kan varen dan 20 km/uur of een lengte heeft tussen 15 en 25 meter. Met vaarbewijs 2 mag je op ruime wateren varen, hierbij leer je ook bijvoorbeeld zeekaart lezen. Het is niet mogelijk om direct vaarbewijs 2 te halen, eerst moet je 1 hebben behaald. Wel is het mogelijk een combinatie te nemen van 1 en 2.