Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Waarom zijn motor handschoenen belangrijk?

Motor handschoenen zijn een cruciaal onderdeel van je outfit. Je hebt ze om verschillende redenen nodig, maar lang niet iedereen gebruikt ze. En dat is allesbehalve slim. Misschien ben je bang dat je imago als stoere motorrijder een deuk oploopt als je handschoenen draagt, maar het is een feit dat je onnodig veel risico loopt en ook niet beschermd bent. In onze blog vertellen we dan ook meer over waarom motorhandschoenen zo belangrijk zijn.

Met motor handschoenen bescherm je je handen

Met motor handschoenen kun je je handen optimaal beschermen. Als je bijvoorbeeld valt of betrokken raakt bij een ongeval. De handschoenen zijn doorgaans gemaakt van verstevigde materialen, zoals leer en synthetische vezels. De handschoenen hebben vaak ook impactzones bij de handpalm, knokkels en vingers, zodat de impact wordt verzacht en je minder risico loopt dat je iets breekt of dat je schaaf- en brandwonden oploopt.

Meer grip en controle

Met motor handschoenen heb je ook meer grip en controle over het stuur van je motor. Het stuur van de motor is redelijk compleet en je hebt naast de schakeling ook een gas- en rempedaal en verschillende bedieningsknoppen die je allemaal met je handen moet bedienen. De handschoenen bevatten vaak antislipmaterialen, zodat je altijd de controle over je motor houdt en alle hendels en knoppen goed kan bedienen. Zelfs als ze nat en glad zijn door regen of sneeuw.

Met motor handschoenen ben je beschermd tegen het weer

Hitte, kou, regen, sneeuw en wind zijn allemaal zaken die je handen kunnen beïnvloeden. Met koude handen verlies je meer controle, terwijl je bij extreme hitte brandblaren kunt oplopen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Met goede motor handschoenen bescherm je je handen ook tegen verschillende weersomstandigheden. Daarmee behoud je niet alleen het rijcomfort, maar je kunt ook je concentratie bewaren. Wat natuurlijk essentieel is als je op een motor rijdt.

Meer rijcomfort

Motor handschoenen zorgen ook voor meer rijcomfort in het algemeen, omdat ze gemaakt zijn om trillingen en schokken die vanaf de motor afkomstig zijn te absorberen. Daardoor worden je handen minder snel moe en kun je veel langer rijden zonder dat het effect heeft op de kwaliteit van de rit. Ook steenslag en andere vuil en puin dat je op je handen kunt krijgen tijdens een rit, worden door de handschoenen tegengehouden. 

Motor handschoenen beschermen je tegen vriendjes met angels

Bijen, wespen, muggen en andere fladderende vriendjes hebben vaak angels waarmee ze je kunnen prikken. Het staat buiten kijf dat je tijdens een rit door insecten wordt belaagd en je wilt jezelf natuurlijk wel beschermen. Dat doe je met gecertificeerde motorkleding en een helm, maar ook motor handschoenen zijn dan cruciaal. Hiermee voorkom je dat de insecten op je handen landen en je kunnen prikken. Dat is niet alleen fijn, maar je voorkomt ook dat je door een prik een reflexbeweging maakt waardoor je de macht over het stuur verliest. Dat kan vervelende tot zelfs zeer vervelende situaties opleveren en je brengt niet alleen jezelf, maar ook anderen ermee in gevaar.