Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Waarom scooterhelmen zo belangrijk zijn

Yellow helm

Nog steeds zie je het af en toe wanneer je deelneemt aan het verkeer: scooterbestuurders zonder scooterhelmen. Wees niet een van die onverstandige mensen die onnodig risico op een ongeluk lopen! Zorg dat jij en je familie goed voorbereid de weg op gaan met scooterhelmen die goed passen.

AGV helm

Passende scooterhelmen

Een scooterhelm heeft pas echt de gewenste bescherming als hij precies goed zit. Het is dan ook niet verstandig om scooterhelmen uit te wisselen als je niet zeker bent dat de helm goed past. Een te grote scooterhelm kan ervoor zorgen dat je nek niet goed beschermd is bij een val. Een te strakke helm kan weer vast komen te zitten in gevaarlijke situaties. Het is niet bepaald een aankoop waar je op wil besparen. 

Soorten scooterhelmen

De keuze is eindeloos groot tegenwoordig als het aankomt op scooterhelmen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een integraalhelm of een systeemhelm. Ga je crossen? Dan heb je nog de crosshelm. Ook aan de kleintjes is gedacht want er bestaan ook kinderhelmen. De jethelm zie je vooral in het buitenland veel voorbij komen. In Azië is dit model zeer populair. 

Voordeelhelmen.nl

Welke scooterhelm het beste bij jou past hangt af van je scooter of brommer, maar ook andere factoren spelen mee. Je eigen smaak maar ook afmetingen en snelheid spelen allemaal mee. Om zeker te zijn dat je de goede helm uitzoekt kun je het beste advies van de experts zoeken.