Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Waarom een 3 wiel scooter?

Zoek je een nieuw voertuig, dan is de 3 wiel scooter een van de opties die je zou kunnen overwegen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook scooters of brommers met twee wielen en kun je ook nog kiezen voor een brommobiel. Of voor de fiets of de auto natuurlijk. We willen het hier verder hebben over de 3 wiel scooter. Waarom zou je hier voor kiezen, welke voordelen biedt deze ten opzichte van andere voertuigen? En zijn er ook verschillende varianten waar je uit kunt kiezen? Allemaal belangrijke punten om te overwegen voor je daadwerkelijk je keus maakt!

3 wiel scooter

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met gewone scooters, de exemplaren met twee wielen die eigenlijk wel wat weg hebben van een brommer. Een 3 wiel scooter werkt eigenlijk hetzelfde, maar dan met het verschil dat er aan de voorkant niet één wiel zit, maar twee. Zie je een driewieler met twee wielen aan de achterkant, dan gaat het vaak om een scootmobiel of een brommobiel. Dit zijn weer heel andere voertuigen. Zo is een scootmobiel vooral bedoeld voor mensen die een beperking hebben en een brommobiel is dan vaak weer een overdekt voertuig. Een 3 wiel scooter heeft dus twee wielen aan de voorkant. Wat is hier nu het voordeel van, waarom zou je hiervoor kiezen in plaats van voor een model met twee wielen? Een voordeel is dat je hiermee meer stabiliteit hebt en dat kan handig zijn als het glad is op de weg. Ook bij het nemen van bochten heeft dit een voordeel, je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je zomaar onderuit gaat als je een bocht neemt. Een ander pluspunt is dat beide voorwielen voorzien zijn van een rem, waardoor je sneller tot stilstand kunt komen. Daarnaast rijdt een 3 wiel scooter gewoon veel dynamischer en sportiever. En de wendbaarheid wordt door het extra wiel zeker niet minder!

Elektrisch model

Er zitten dus verschillende voordelen aan het rijden met een 3 wiel scooter:

  • hoge wendbaarheid en dynamisch en sportief rijgedrag
  • meer stabiliteit, geen angst voor omvallen bij gladheid of bochten
  • sneller tot stilstand komen door extra rem

Kies je er daarnaast voor een elektrisch model aan te schaffen, dan rij je ook nog eens heel stil en zonder vervelende geurtjes. En laat jij de accu op met groene stroom, dan is dit ook nog eens een heel duurzame optie! Reden genoeg dus om dit voertuig te overwegen. Heb jij interesse in een 3 wiel scooter, dan moet je eens een kijkje nemen bij Fast & Furious Scooters. Zij bieden verschillende merken en modellen aan op dit gebied, waarbij zij ervoor zorgen dat ze alleen de hoogste kwaliteit leveren. Je kunt er dus op rekenen dat als je een dergelijk voertuig bij hen koopt, je echt een goede koop doet! Op hun website vind je veel informatie over de verschillende modellen, denk aan de actieradius en de maximale snelheid. Maar ook aan of je een speciaal rijbewijs moet hebben en of je een helmplicht hebt. Voor informatie en het kopen van een 3 wiel scooter zit je bij Fast & Furious Scooters dus helemaal goed!