Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Sloopauto

Als je thuis een sloopauto hebt staan en je weet helemaal niet wat je hiermee moet doen, lees dan dit blog en kom veel meer te weten over je sloopauto.  Je hebt te maken met een sloopauto wanneer de schade van de auto hoger is dan de dagwaarde. Dit klinkt heel lastig, maar het houd in dat je de schade aan je auto duurder is dan wat de auto waard is. Ook komt een sloopauto niet meer door de apk. 

Auto naar sloperij brengen

Als je een sloopauto hebt weet je waarschijnlijk niet zo goed wat je er mee moet. Maar je kan eigenlijk super veel handige dingen met een sloopauto. De eerste en de meest bekende manier is om je auto naar een autosloperij te brengen. Hier wordt alles voor je gedaan en ben je ook gelijk van je auto af. Wat er precies met je auto gebeurd bij een sloperij gaan we je nu vertellen. Als je auto bij de autosloperij is wordt dit als eerste gewogen. Dit is heel belangrijk want op basis van gewicht krijg je een vergoeding van je sloopauto. Deze vergoeding zou tussen de 200 en 900 zitten. Het hangt er ook vanaf hoeveel je auto nog waard is. Als het  gewicht bekend is kan de auto uit elkaar gehaald worden. Ze halen alle goede onderdelen uit de auto want die kun je vaak voor veel weer verkopen. Ook worden alle vloeistoffen en de motor uit de auto gehaald. Als alle onderdelen uit de auto zijn kan de auto gesloopt worden. Wat er nog van de auto over is, wordt weer hergebruikt. 

Auto zelf verkopen

Een andere manier om snel van je sloopauto af te komen is om hem zelf te verkopen. Zoals je net hebt kunnen lezen zitten er nog veel onderdelen in de auto die je kunt verkopen. Er zijn altijd super veel mensen op zoek naar bepaalde onderdelen die in auto’s zitten. Je kan hier vaak ook erg veel voor vragen en het wordt altijd snel verkocht. Je kan er ook voor kiezen om de hele auto te koop te zetten. Er zijn namelijk ook veel mensen die het leuk vinden om een kapotte auto te gebruiken voor bijvoorbeeld een crossauto. Of ze werken zelf aan de kapotte auto. Dan zul je je ook afvragen voor hoeveel je nou zo een kapotte auto kunt verkopen. Het gemiddelde bedrag is rond de 500 euro. Dit hangt natuurlijk ook heel erg af van wat de status is van de auto.