Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Sloopauto naar de sloperij

Sloopauto naar de sloperij

Als je een tweedehands auto hebt, zul je deze om de twee jaar door de apk moeten laten gaan. Dit kan in veel gevallen spannend zijn en iedereen wilt natuurlijk dat de auto de apk door komt. Je auto kan dus worden afgekeurd door de garage. Als je auto er niet doorheen komt kunnen de reparaties weleens duurder zijn dan dat de auto momenteel waard is. In dit geval vinden de meeste het dan niet de moeite en het geld waard om de auto nog te laten maken en kiezen ze ervoor om de auto te verkopen. Nu wordt je auto ook wel sloopauto genoemd omdat hij de weg niet meer op mag en je wilt hem niet meer maken. Dan kun je er voor kiezen om hem te verkopen via een online advertentie, maar de sloperij heeft meer voordelen. 

Moeite en tijdsduur

Waarschijnlijk het grootste voordeel wat de sloop te bieden heeft, is dat je heel snel van de auto af bent. Dit is dan weer niet zo als je een online advertentie maakt, want er is een hoop concurrentie online en dit zorgt er vaak voor dat je pas na maanden van je auto af bent. De meeste mensen willen snel van hun sloopauto af want je betaalt belasting voor het voertuig terwijl je hem niet kan gebruiken, ook bevatten sommige sloperijen een 24 uur ophaalservice waardoor je al van je auto af kan zijn in een dag en daar hoef je dan zelf niks voor te doen. Als ze dit niet hebben zal je zelf het vervoer van de auto moeten regelen, maar rijden is geen optie want je mag er de weg niet meer mee op. 

Vrijwaring code en vergoeding

je hebt recht op een vergoeding bij het inleveren van je auto. Dit zal geen fikse vergoeding want het is tenslotte ook een sloopauto, maar je bent wel snel van de auto af. Deze vergoeding zal gebaseerd zijn op wat voor auto je inlevert. Ook krijg je een 9-cijferige vrijwaring code die je kunt gebruiken om de auto van je naam af te halen. Dit is handig om te doen want anders blijf je belasting betalen voor deze auto. Bij het gebruikmaken van een internet advertentie ben je dus vaak langer die belasting aan het betalen omdat dit verkoopproces vaak maanden duurt.