Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Schadeauto verkopen

Heb jij een schadeauto en wil je daar graag vanaf dan hebben we in deze blog wat tips om gemakkelijk van je schadeauto af te komen. Een schadeauto kopen is heel erg makkelijk want er zijn heel veel mensen die een schadeauto verkopen. Daarom is het verkopen van een schadeauto juist zo ingewikkeld. Er is heel veel aanbod in schadeauto’s, maar er zijn weinig mensen die een schadeauto willen kopen. Dit komt natuurlijk omdat er schade op zit. Tuurlijk zijn er wel mensen die het willen kopen alleen is dat gewoon een weinig aantal. Daarom moet je goed handelen zodat jouw auto zo snel mogelijk verkocht wordt. 

Wees eerlijk

Een van de belangrijkste dingen tijdens het verkopen van je schadeauto is dat je eerlijk moet zijn. Wees eerlijk over de schade die de auto heeft. Als je zelf op zoek was geweest naar een schadeauto wil je natuurlijk ook niet opgelicht worden doordat iemand bepaalde schade niet vermeld. Doe dat dus daarom wel. Vermeld ook de motorische schade en vertel hoe de schade op de auto is gekomen. Dat kan zijn dat je een aanrijding hebt gehad, maar het kan ook zijn dat je ergens tegen een paal bent aangebotst. Zeg ook wanneer de schadeauto voor het Laatst naar de apk is geweest. Vaak vinden particulieren dit erg fijn om te weten. 

Maak foto’s 

Om zo eerlijk mogelijk over te komen kun je foto’s maken van je auto en van de schade. Zo krijgen de mensen die op zoek zijn naar een schadeauto al een idee over hoe de auto ervoor staat. Maak de auto goed schoon zodat je goed de schade kan zien. Zo voorkom je dat je met mensen moet gaan afspreken dat hun de auto komen bekijken en ze hem vervolgens niet kopen. Als mensen weten hoe de auto eruit ziet dan weten ze vaak ook wel of ze hem willen kopen of niet. En hoeven ze niet onnodig langs te komen. 

Bepaal de juiste prijs op meerdere sites

Om de juiste prijs te bepalen kun je gaan prijs vergelijken. Ga op meerdere sites kijken wat de rest aan geld vraagt voor de auto’s. Zo kun jij gaan kiezen of jouw auto iets meer of minder waard is. Dit kun je bepalen door te kijken hoe oud je auto is. En of je auto alleen blik op lakschade heeft of ook motorische schade. Kies een aantrekkelijke prijs zodat jouw auto snel opvalt.