Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Nut van een brandstof catchtank in sportauto’s

Een compleet losgehaalde sportauto blijkt vaak hele andere onderdelen te bevatten, dan een normale personenauto. De brandstof catchtank is een van de onderdelen, die vaak in een personenauto ontbreekt. Het is voor de tochtjes naar uw werk, naar school, of op vakantie ook niet noodzakelijk om uw auto van een dergelijke catchtank te voorzien. Waarom een brandstof catchtank wel interessant kan zijn voor een sportauto, leggen we in dit artikel uitgebreid uit.

De noodzaak van het gebruik van een brandstof catchtank valt te verklaren door een belangrijk verschil tussen het rijden in een sportauto en een normaal model auto. Een sportauto zal namelijk veel harder door bochten rijden, dan een gewone auto doet. Op het circuit heeft u immers geen tegenliggers om rekening mee te houden. Tijdens het nemen van de bocht zal er een zijwaartse kracht op de brandstof in de auto werken. De brandstof loopt hierdoor naar een van de twee compartimenten waarover een brandstoftank beschikt.

Voorkom stilgevallen motor met een brandstof catchtank

Als de brandstof in een van beide compartimenten terechtgekomen is, kan dit leiden tot het stilvallen van de motor. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen als u regelmatig races rijdt! Een van de mogelijkheden die u in zo’n geval heeft, is het laten plaatsen van een brandstof catchtank in de sportauto. De brandstof catchtank zal ervoor zorgen dat er altijd brandstof naar de motor van uw voertuig loopt. Zo zal deze in geen geval stilvallen tijdens het nemen van de bochten.