Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Met gemak je schadeauto verkopen!

schadeauto verkopen

Als je pech hebt, kom je met een schadeauto te staan. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren gebeuren. Het punt is dat het niet fijn is om een auto met schade te hebben. Sterker nog, de kans is groot dat je van de auto af moet. Dat kan op verschillende manieren, waarbij er twee bovenuit steken: Auto laten slopen of je schadeauto verkopen. Wat je eigenlijk hieruit moet halen is dat het handig is om eerst je auto te laten taxeren bij een auto inkoop service. Vooral de bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn, zullen voor jou het meest voordeel uit halen. 

Wat kun je verwachten? 

Het voordeel van dit soort service is dat je met verschillende defecten daar terecht kan. Ook al zijn het wat zwaardere of lichtere defecten, uiteraard verschilt de prijs die ze jou voor betalen, maar je kan er wel terecht. Van blik- en bumperschade tot elektronica en turboproblemen. Verder is het meestal zo dat je auto door heel de Benelux gratis opgehaald kan worden. Op dat moment wordt dan ook je auto getaxeerd en binnen een dag krijg je een bod van het bedrijf dat je gecontacteerd hebt. Het bepalen van de prijs gaat bij sommige bedrijven als EEP vrij simpel: Je berekent de schade, hoeveel je daarvoor uit moet geven. Daarnaast kijk je naar de vervangingswaarde van je auto. De schade trek je uiteindelijk van de vervangingswaarde af en krijg je zo ongeveer het bedrag dat aan jou wordt uitbetaald. 

schadeauto verkopen

Betere oplossing?

Als je het dus zo bekijkt, zou je wel zeggen dat het beter is om eerst deze optie te overwegen, in plaats van dat je gelijk naar de sloop gaat. Uiteindelijk wil je zo veel mogelijk geld voor je schadeauto vangen en meestal is de sloop daar niet de beste optie voor.