Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Kapotte auto verkopen aan de sloperij

Kapotte auto verkopen aan de sloperij

Steeds meer mensen vragen zich af waarom het handig is om je auto te verkopen aan de sloop. Je hoort er steeds vaker over en hiervoor zijn wat redenen wat voor jou ideaal kan zijn. Voordat je je auto gaat verkopen aan de sloperij moet dit natuurlijk wel een sloopauto zijn. Een auto wordt een sloopauto door dat hij bijvoorbeeld de APK niet door komt of dat er te veel schade aan de auto is opgelopen waardoor het vernieuwen van deze onderdelen duurder zijn dan de waarde van de auto. Dit is het moment om je auto dan te verkopen. Dit zou dan bijvoorbeeld aan de sloperij kunnen. Hier leggen we je dan ook uit wat voor voordelen dit allemaal te bieden kan hebben voor jou.

Tijdsduur voordeel 

Bij het verkopen van een sloopauto zijn twee bekende manieren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen op een online advertentie of aan de autosloperij. Dan wordt er dus vaak gekozen voor de online advertentie omdat je hier vaak meer geld uit kan halen. Het kan alleen erg lang duren. Dit kan namelijk soms wel maanden duren dan ook kost het erg veel tijd en werk om een advertentie te maken. Met veel dingen moet je rekening gaan houden. Je kunt dan ook veel makkelijker terecht bij een autosloperij. Je kunt er dan ook veel van vinden op internet, ook levert het fijne service op. Het is dan wel belangrijk dat het bedrijf een erkenning heeft bij de ARN en RDW. 

Wat kan de sloperij allemaal doen?

Zodra de auto aangekomen is bij de sloperij gaan ze hier vrijwel meteen mee aan de slag. Wat als eerste komt, is het papierwerk dat allemaal in orde moet zijn. Hierdoor krijg jij uiteindelijk vrijwaring code en een vergoeding. Als dit allemaal i afgehandeld wordt er begonnen aan de auto demontage. Dit houdt in dat alle onderdelen worden verwijderd en welke onderdelen bruikbaar en onbruikbaar zijn. Als ze herbruikbaar zijn worden ze helemaal schoongemaakt en vervolgens doorgestuurd naar een magazijn en worden ze weer doorverkocht. Deze worden vaak verkocht aan mensen die losse onderdelen zoeken omdat dat bij hun kapot is.