Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Informatie over een Celfix

Bent u een coureur of bent u graag bezig met race en rally auto’s? En heeft u hier onderdelen voor nodig? Dan bent u bij QSP Products aan het juiste adres! Zij hebben vele race en rally producten en onderdelen waaronder de celfix. Dit product is een echte aanrader om te kopen bij QSP Products.

Wat is een celfix?

Een celfix is een zeer klein onderdeel welke gebruikt wordt in de race en rally. Dit onderdeel wordt in de uitlaat van een auto gemonteerd. Wanneer deze gemonteerd is, voorkomt het dat het “Check Engine”-lampje op het dashboard onnodig vaak gaat branden.

Zoals net ook al werd gezegd, wordt de celfix in de uitlaat gemonteerd, waar vervolgens de lambdasonde in wordt gedraaid.

Dit zorgt ervoor dat de lambdasonde minder in de uitlaatgasstroom zit. In 90% van alle gevallen zal de celfix ervoor zorgen dat het Check Engine lampje uitgaat. Dit lampje is een grote ergernis van de coureurs. Het is namelijk zo dat u alle onderdelen moet gaan bekijken wanneer dit lampje zou gaan branden. In de meeste gevallen is er vaak niks aan de hand en is het vals alarm.

Wat is de werking van een celfix?

Bij de lambdasonde in de uitlaat wordt de celfix geplaatst. Dit zal de hoeveelheid uitlaatgas verminderen die langs de sensor op komt. Hierdoor zal de sensor veel nauwkeuriger gaan werken. Wanneer u een celfix nodig heeft, kunt u deze eenvoudig bestellen op de website van QSP Products.