Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Hoe kan je een private lease auto overnemen?

Tegenwoordig rijden steeds meer mensen in een lease auto. Eind 2020 waren zo’n 214.000 Nederlanders in het bezit van een lease auto en dit aantal wordt alleen maar groter. Een lease auto kan dan ook een stuk voordeliger zijn ten opzichte van een koop auto. Zo heb je meestal minder kosten, weet je precies wat je per maand kwijt bent aan een auto en kom je niet voor onverwachte garage kosten te staan. Daarbij heb je ook meer zekerheid van een auto voor het geval deze bijvoorbeeld wordt gestolen. Veel mensen weten echter niet dat een private lease overnemen ook een mogelijkheid is. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt. 

Contract beëindigen

Als je een leasecontract aangaat dan spreek je een bepaalde looptijd af. Tijdens deze looptijd heb jij recht op het gebruik van de auto. Als de looptijd ten einde is dan lever je de auto in principe weer in, tenzij je deze verlengt. De looptijd van een contract is meestal 2 tot 5 jaar. Het kan echter dat jij door persoonlijke omstandigheden al eerder van je lease auto af wilt. Het is meestal mogelijk om je contract met je leasemaatschappij eerder te beëindigen dan afgesproken maar meestal zorgt dit wel voor een grotere eindafrekening. Op dit moment kan een lease auto overnemen een uitkomst bieden.

Overname

Als jij van je auto af wilt zonder een grote eindafrekening te betalen kan je de lease auto laten overnemen. In dit geval neemt iemand anders het leasecontract van jouw over, waardoor de afspraak met de leasemaatschappij wel wordt aangehouden en dus geen extra kosten in rekening worden gebracht. Op dit moment kan je in je omgeving zoeken naar iemand die graag jouw contract overneemt. Misschien ken je wel iemand die opzoek is naar een auto en kan je deze persoon blij maken. Daarnaast zijn er speciale websites waar lease contracten ter overname worden aangeboden.