Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Hoe bescherm je je bestelbus tegen schade?

sidebars

Ben je zelfstandig ondernemer of bedrijfsleider en heb je een wagenpark met daarin een of mee bestelbussen rondrijden? Dan wil je jouw bestelbus, of meerdere bussen, natuurlijk beschermen tegen schade. Als er iets vervelend is, is het wel autoschade. Als ondernemer kost dat je niet alleen geld, maar ook veel tijd en frustraties. Maar op welke manier kun je jouw bestelbus, bijvoorbeeld via sidebars, goed beschermen tegen schade? Onze tips gaan je daarbij helpen!

sidebars

Installeer sidebars aan je bestelbus

Door sidebars aan je bestelbus te monteren, kun je je bus goed beschermen tegen lakschade en deuken aan de zijkant van je bus. Sidebarbescherming bestaat uit metalen of rvs beugels, die aan de zijkant van de bus bevestigd worden. Eigenlijk zijn het een soort bumpers, maar dan aan de zijkant en niet voor en achter je bus.

Zorg dat je proactief bent in het verkeer: kijk vooruit!

Blikschade en deuken helpen voorkomen, kun je doen door in het verkeer vooruit te kijken en proactief te zijn als chauffeur. Kijk dus goed vooruit en anticipeer op wat er voor je in het verkeer gebeurt. Dit is met name belangrijk als je een rotonde of verkeerslichten nadert, maar ook bij kruispunten en zijwegen. Let dus goed op! Je bespaart jezelf er een hoop ellende mee!

Regel een goede autoverzekering

Schade kun je met maatregelen proberen te voorkomen, maar een garantie dat jouw bestelbus nooit meer schde krijgt is er natuurlijk nooit. Regel daarom een goed dekkende schadeverzekering. Mocht je dan toch met schade van doen krijgen, dan lost de verzekering dit voor je op. Dat scheelt je veel tijd, geld en frustraties!

Parkeer je bus op een veilige plek

Door je bestelbus tijdens klussen en projecten op een veilige plek te parkeren, kun je ook onnodige schade aan je bus voorkomen. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, maar als je de keuze hebt om op locatie op meerdere plekken te parkeren, kies dan voor een veilige plek. Denk bijvoorbeeld aan een parkeergarage, een plek waar weinig andere auto’s en bussen komen of een privéparkeerplaats bij de klant op locatie.