Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Het succes van Zündapp: onderdelen nog steeds in trek

​zundapp onderdelen

Nog steeds kun je online en bij verzamelaars Zündapp onderdelen kopen. Hoe komt het toch dat dit oude bromfiets merk nog steeds zo populair is? 

Bijzonder genoeg maakte Zündapp niet alleen maar bromfietsen. Toch zijn het de brommers waar men Zündapp nog steeds om onthoudt. De andere producten die zoal door Zündapp werden gemaakt zijn:

​zundapp onderdelen
  • naaimachines
  • grasmaaiers
  • motoren
  • (dwerg)auto’s

Vooral de grasmaaiers zijn blijven hangen bij mensen. Natuurlijk waren deze grasmaaiers wel voorzien van de nieuwste technologie met betrekking tot de motor. Zündapp had deze kennis en vaardigheid immers in huis, dus waarom niet? 

Populairste oldtimer merken

Zündapp behoort zonder twijfel tot een van de meest populaire bromfietsmerken wat oldtimers betreft. Een ander populair merk naast Zündapp is Kreidler. Beide zijn overigens van origine Duitse merken. Kreidler was destijds de grootste concurrent van Zündapp. Opvallend is dat Kreidler niet zoveel nevenactiviteiten erop nahield: Kreidler maakte geen naaimachines en grasmaaiers. 

​zundapp onderdelen

De twee merken deden overigens niet voor elkaar onder. Beide stonden en staan bekend als degelijke brommers die uniek zijn in ontwerp en uitvoering. De twee bedrijven hielden elkaar dan ook goed in de gaten en waren hierdoor misschien wel nog beter in hun vak. Concurrentie zorgt immers voor harder werken. 

Heb jij nog een oude Zündapp staan? Dan ben je ongetwijfeld een liefhebber! Zündapp onderdelen zijn nog steeds verkrijgbaar dus als jouw stalen vriend ermee ophoudt, kun je met de juiste onderdelen zorgen dat hij nog jaren meegaat.