Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Geld besparen met een GPS tracker voor je auto

Mentor Rijopleidingen

Als jij eraan denkt om een GPS tracker voor je auto te kopen, dan doe je dat waarschijnlijk omdat je graag wilt weten waar de auto is. Misschien werk je voor een bedrijf met medewerkers op de weg of gebruiken meerdere gezinsleden de auto. Je ziet waar de auto is, hoe hard deze rijdt en ook waar deze geweest is. Deze informatie wordt 3 maanden bewaard. Wat veel mensen niet weten is dat een GPS tracker voor de auto ook kan aantonen hoe je rijgedrag verbeterd kan worden. En dat kan je veel geld besparen.

Wat vertelt een GPS tracker voor je auto je over je rijgedrag?

Er zijn simpele en hele uitgebreide GPS trackers, maar allen geven je waardevolle informatie over je rijgedrag. Als je terugziet hoeveel kilometers je rijdt en hoe vaak je de auto pakt terwijl dat ook met de fiets gedaan had kunnen worden, dan krijg je een goed idee van wat er beter kan. Laat je je GPS tracker voor je auto ook aansluiten op de computer, dan kan deze je nog meer vertellen over hoe je rijdt. Wat dat exact is verschilt per product, maar hier vind je enkele voorbeelden.

  1. Inzicht in je remgedrag

Door rustig te remmen zorg je ervoor dat je remschijven langer meegaan. Dat bespaart geld en het milieu, omdat het langer duurt voordat jouw schijven gerecycled moeten worden. Een GPS tracker voor je auto vertelt je of je rustiger kunt remmen.

  1. Je benzineverbruik optimaliseren

Met een GPS tracker voor je auto kun je ook je benzineverbruik optimaliseren. Dit apparaatje vertelt je of je door kleine veranderingen aan te brengen in je rijgedrag, zuiniger kunt rijden. Dat is niet alleen voor jou handig om te weten, maar ook als anderen jouw auto gebruiken en daar niet zuinig mee omgaan.

Waarschuwingen bij een storing

Door de GPS tracker voor je auto op de computer van je auto aan te sluiten kan deze ook aantonen dat er een storing in je auto aanwezig is. Dat doet het al voordat het lampje op je dashboard aan gaat. Je kunt dus op tijd naar een garage en het probleem laten verhelpen voordat er een grote storing ontstaat. Andere informatie die je kunt krijgen als je auto nieuw genoeg is, is over de druk in de banden en de gezondheid van de accu. Op die manier bespaar je geld, omdat je een grote reparatie bent voorkomen.

Minder met de auto en meer met de fiets

Of je nu een luxe of een simpele GPS tracker voor je auto aanschaft, beide laten je exact zien wat er met de auto gebeurt. En daaraan kun je gemakkelijk afleiden welke ritjes vermeden hadden kunnen worden. Jij en de anderen die de auto gebruiken kunnen deze dan vaker laten staan en beter de fiets pakken. Dat bespaart jou benzinekosten, maar het is ook een stuk beter voor het milieu. En dat alles wordt mogelijk gemaakt omdat je een GPS tracker voor de auto hebt laten installeren.