Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Eenvoudig en snel het kenteken overschrijven

kenteken overschrijven

Wanneer je net een auto hebt gekocht zal je eerst het kenteken overschrijven moeten realiseren. Daarnaast dient het voertuig verzekerd te zijn want dan pas mag jij er de openbare weg mee op. Maar hoe realiseer je dit eigenlijk? Want je wilt het liefst zo snel mogelijk met jouw bolide rijden toch?

Het kenteken overschrijven

Als eerste zal jij met de verkoper naar een loket moeten die dit mag uitvoeren. Het kentekenbewijs dient compleet te zijn. Dit bestaat uit twee delen welke in orde moet zijn wil de overschrijving plaatsvinden. De kosten voor een overschrijving bedraagt 10,75 en zal binnen een paar minuten gerealiseerd worden. Nadat dit is gelukt ontvang je het eerste deel hiervan. Het tweede deel zal worden gestuurd naar jouw woonadres. Controleer dus goed of dat de gegevens in orde zijn!

De verzekering

Niet is leuker om met jouw nieuwe auto rond te rijden. Echter zal het voertuig eerst verzekerd moeten zijn. Pas dan mag jij hiermee de openbare weg op! Een verzekering afsluiten voor het voertuig kun je eenvoudig via het internet realiseren. Online zijn er onwijs veel verzekeraars die een verzekering aanbieden voor een scherpe prijs. 

kenteken overschrijven

Zorg er dus voor dat deze twee dingen eerst geregeld wordt alvorens je hiermee de openbare weg opgaat! Op de website van kentekenloket.nl zie je precies waar jij het kenteken overschrijven kan.