Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

De toekomst van robotisering.

Robotisering, een concept wat wereldwijd vele complottheorieën doet ontstaan. Een van deze theorieën is dat robots de wereld gaan overnemen, nadat we, door onze technologie, de robots zo hebben gemaakt dat ze zelf kunnen nadenken. Echter kan dit ook goede kanten hebben, denk maar eens aan een agv systeem, wat ervoor zorgt dat producten van a naar b komen, door middel van een zelfbesturende robot. Wanneer zo een soort systeem zelf kan gaan nadenken, zou dit wel eens een grote doorbraak kunnen zijn in het bedrijfsleven.

Een zelfdenkend agv systeem.

Het klinkt nog ver weg om een zelfdenkend agv systeem te kunnen realiseren, maar met de huidige vordering in de technologie zou het wel eens sneller werkelijkheid worden dan men denkt. Managers hoeven zich dan geen zorgen te maken over hoe ze bestellingen goed verwerken, of om de machine in te stellen op de taken die gedaan moeten worden. Dit gaat de machine allemaal zelf kunnen doen. Technieken als artificial intelligence of machine learning zorgen er dus voor dat machines steeds beter zullen worden in het uitvoeren van hun taken, met als uiteindelijke doelstelling om het allemaal zelf te doen.

Nadelen van zelfdenkende robots.

Er zitten ook nadelen verbonden aan de ontwikkeling van zelfdenkende robots. Wat als ze slimmer worden als mensen, waardoor de mens overbodig wordt in het uitvoeren van taken? Dit kan gebeuren, zeker als robots zelf kunnen gaan nadenken. Miljoenen banen zullen kwijtraken aan robots, waardoor er een enorme werkloosheid ontstaat. Aanzienlijk veel mensen zullen geen inkomen meer kunnen genereren, en komen zonder geld thuis te zitten, waardoor de wereldwijde armoede het grootste probleem wordt van de toekomst. Naast dat robots efficiënter, productiever, meer winstgevend en beter te werk zullen gaan, gaat dit dus ten koste van de wereldbevolking.