Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

De populairste SUV’s in 2021

taxi Vianen

SUV’s (sport utility vehicles) winnen snel aan populariteit. Zeker nu er ook steeds meer volledig elektrische SUV’s op de markt komen. Ze zijn zo populair omdat men in een SUV hoger zit dan in een gewone auto en er vaak ook meer zitplaatsen zijn. Vooral de hogere instap is bij veel mensen populair. Elektrische SUV’s zijn nog wel steeds vrij prijzig maar in plaats van kopen is het wellicht ook een optie om een elektrische SUV te leasen. Dat kan tegenwoordig zakelijk maar ook particulier.

Elektrisch rijden biedt voordelen

Het rijden met een elektrische SUV biedt al tal van voordelen. Ten eerste zijn elektrische auto’s veel beter voor ons milieu en dat wordt ook door de overheid beloond. Wanneer u elektrisch gaat rijden kunt u daarvoor een subsidie aanvragen. Let op, voor 2020 is de subsidiepot zo goed als leeg, maar voor 2021 kan dat nog worden aangevraagd. De subsidie die u krijgt kan oplopen tot zo’n 4000 euro bij aankoop van een elektrische SUV. Wanneer u beslist om te leasen heeft u ook recht op subsidie maar ontvangt dit niet in één keer. Het totaal bedrag aan subsidie wordt dan verrekend met uw maandelijks te betalen lease bedrag. Elektrisch rijden is ook een stuk goedkoper dan met een benzine auto. Stroom is lang niet zo duur als benzine en vaak kunt u thuis uw auto opladen. Eventueel zelfs met behulp van zonnepanelen. Elektrische auto’s hebben veel minder draaiende onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage zodat het onderhoud aan een elektrische SUV ook minimaal is.

Welke SUV past bij u?

De keuze is inmiddels zeer ruim. Bekijk alle elektrische SUV’s maar eens via vergelijkingssites. Op die manier vindt u zeker een auto die bij u past. Inmiddels zijn van bijna alle bekende merken wel elektrische SUV’s beschikbaar of wordt er aan een nieuw model gewerkt. Wanneer u een auto wil leasen is de keuze ook zeer ruim. Bij het leasen betaald u een vast bedrag per maand en daarnaast alleen de kosten van het laden.  Verzekering, afschrijving en onderhoud zijn meegenomen in het maandbedrag. De premie die u betaald hangt af van de nieuwprijs van de auto, het aantal kilometers dat u rijd per jaar en de looptijd van het leasecontract. U leaset al een elektrische SUV vanaf 549 euro per maand, Let op, dit is wel een hele scherpe aanbieding. Bij het aangaan van een leasecontract is het verstandig om goed de voorwaarden te lezen die aan het contract verbonden zijn in verband met verzekering en bijvoorbeeld het vervroegd stoppen van de leaseovereenkomst door omstandigheden. Hier kunnen namelijk extra kosten aan verbonden zijn en daar zit u in geval van ziekte of ontslag bij uw werkgever uiteraard niet op te wachten.