Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

De Franse treinen

Modern speed passenger train on railways station.

Wist je dat de snelle Franse trein één van de eerste is van heel Europa? De meest bekende snelle Franse treinen zijn de TGV en de Thalys. De snelle Franse trein TGV reist je razendsnel naar één van je favoriete bestemmingen binnen Frankrijk. Daarnaast heb je de snelle Franse trein: de Thalys. Deze brengt je van Rotterdam naar Parijs en visa versa.

Het grootste verschil tussen de twee snelle Franse treinen is dat de TGV een snelheid heeft van 300 kilometer per uur en er met deze snelle Franse trein meer dan 60 steden te bereiken is binnen Frankrijk. Als je specifiek naar Parijs wilt, is de Thalys een geschikte en duurzaam alternatief voor de auto. De rit met de snelle Franse trein Thalys van Amsterdam – Brussel – Parijs duurt maar vier uur.

Ga met de snelle Franse trein op reis en zoek de zon op. Je kan het beste met de snelle Franse trein naar Zuid-Frankrijk als je op zonvakantie wilt. Leer tijdens je vakantie meer over de unieke geschiedenis van Frankrijk en droom weg bij de Lavendelvelden, olijfbomen en de Pyreneeën. Liever een actievere vakantie? Dan is Noord-Frankrijk ook geschikt.

Als je met de snelle Franse trein gaat, kan je vrijwel op de meeste plaatsen terecht. Ga je naar Bretagne? Let dan op! Doordat Bretagne dun bevolkt is, heb je hier niet veel snelle Franse treinen en overig openbaar vervoer. Advies is dan ook om de snelle Franse Trein de Thalys te nemen. Ga vervolgens met het openbaarvervoer naar Paris Monparnasse en stap over naar Guingamp.

Eenmaal in Guingamp aangekomen, kan je gemakkelijk een autoverhuur vinden. Je vindt bij het treinstation om de hoek een verhuurbedrijf. Heb je hulp nodig bij het boeken van een snelle Franse trein? Sustainaway kijkt graag met je mee welke snelle Franse trein past bij jouw duurzame vakantie.