Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

De elektrische bakfiets: het multifunctionele vervoermiddel

De bakfiets is al jarenlang te vinden in het Nederlandse straatbeeld voor verschillende doeleinden. De fiets is uitgevonden in Engeland en werd toen met name gebruikt door vaklieden om goederen te vervoeren. Door de jaren heen is het ontwerp veel veranderd en wordt de fiets voor diverse redenen ingezet. Tegenwoordig is er zelfs een elektrische bakfiets op de markt te vinden. In dit artikel worden de vele voordelen van deze fiets besproken. 

Waarom elektrisch?

Ondanks dat een bakfiets redelijk licht fietst wanneer deze leeg is, wordt de fiets al snel een stuk zwaarder wanneer er wél iets in zit. Zeker wanneer je met de fiets onder een tunnel door, over een brug heen of een heuvel op moet. In deze gevallen is elektrische trapondersteuning van de elektrische bakfiets zeker geen overbodige luxe. 

Kinderen vervoeren

Voornamelijk de elektrische versie van de bakfiets is ontworpen om kinderen in te kunnen vervoeren. De elektrische bakfietsen beschikken vaak over gordels en bankjes voor de kids om op te zitten. Sommige bakfietsen bieden ook genoeg ruimte om de Maxi-Cosi in de bak te kunnen plaatsen. Daarnaast is de bakfiets ook uitermate geschikt om tegelijkertijd de boodschappen in te vervoeren, ruimte zat. 

Lange afstanden afleggen

Door de elektrische trapondersteuning die het fietsen inclusief ‘bagage’ in de bak een stuk lichter maakt, is het mogelijk om langere afstanden af te leggen. Dit is voornamelijk nuttig wanneer je de bakfiets wilt gebruiken om je kinderen in te vervoeren. Je kunt namelijk makkelijker een dagje weg op de fiets of een ritje maken door de bossen. 

Vervangt een tweede auto

De elektrische bakfiets dient als een geschikt alternatief voor een auto. Je bespaart op deze manier heel veel kosten op benzine, kan makkelijker parkeren en helpt het milieu ook nog eens een handje. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om een elektrische bakfiets te leasen, een interessante optie voor bijvoorbeeld jonge gezinnen.