Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

De Buren

pakketkluizen

In nederland wordt er weinig gebruik gemaakt van pakketkluizen, dat komt grotendeels doordat er weinig bestaan op dit moment. Op dit moment wordt er veel ontwikkelt aan een aantal kluiswanden.

In Nederland wordt er niet veel gebruik van gemaakt, dat komt vooral doordat er weinig pakketkluizen zijn op dit moment. Wel zijn er veel afhaal pakketpunten, alleen het nadeel is dat de klant afhankelijk is van de openings- en sluitingstijden. Voor een iemand kan dat vervelend zijn dat hij of zij een hele dag werkt geen tijd over is om zijn pakketje op te halen en dan als je tijd hebt, is de kans er dat je in een lange rij staat. Daarom is een pakketkluis makkelijker want dan heeft u geen last van deze factoren.

Ontwikkeling buitenland

In het buitenland wordt hier veel meer gebruik van gemaakt dan in Nederland. Het scandinavische bedrijf PostNord investeerde afgelopen maanden veel geld in het ontwikkelen en plaatsen van pakketkluizen in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland.

In eind 2022 zou daar ongeveer 12.500 gebouwde pakketkluizen geplaatst worden.

pakketkluizen

Ontwikkeling Nederland

In Nederland speelt nu ook die ontwikkeling van pakketkluizen. Het bedrijf de Buren staat hierin centraal die nu veel pakketkluizen plaats in Nederland. Dit is een belangrijke ontwikkeling omdat het voor de fulltimer handiger is maar ook voor het klimaat. Door pakketkluizen te plaatsen wordt er C02 uitstoot voorkomen maar ook de drukte op de weg. Pakketkluizen kunnen overal staan in apotheken waarbij drukke wachtrijen kan voorkomen door simpel jouw pakketje uit een kluis te halen, bij een logistiek punt waar u gerust na werk uw pakket kan ophalen in plaats van bij de Buren langs te gaan of nog een dag wachten. Bij een supermarkt alleen een kluis openen in plaats van in de lange rij staan bij de servicebalie.   Het plaatsen pakketkluizen in Nederland brengt veel mooie mogelijkheden niet alleen voor u maar ook voor de wereld.