Goed Vervoeren

Alles over het Openbare Vervoer

Auto naar de autosloperij

Auto naar de autosloperij

Bezit jij een tweedehands auto? Dan weet je dat jij jouw auto elk jaar moet laten keuren voor APK. Er is natuurlijk een kans dat jouw voertuig niet door de keuring heen komt en dan zit je met een probleem. De eerste optie waar je aan denkt, is het laten repareren van jouw voertuig. Het kan soms een groot probleem zijn omdat soms de kosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto en dan is het de beste optie om jouw voertuig te gaan verkopen. Op dat moment wordt jouw auto ook officieel een sloopauto genoemd. Veel mensen proberen hun voertuig dan te verkopen via een advertentie op internet, dat heeft best wel wat nadelen. Veel mensen proberen het via een advertentie op interen, maar omdat zoveel mensen dat proberen is er veel concurrentie en dat zorgt ervoor dat er een kleine kans is dat mensen jouw auto gaan kopen. 

Geschikte sloperij zoeken

Op internet kun je gemakkelijk een autosloperij vinden. Er zijn erg veel verkopers dat houdt in dat je ze goed met elkaar moet vergelijken. Er zijn autosloperijen in de buurt en ver weg kijk daar goed na. Als je op zoek bent naar een autosloperij zoek dan goed naar een autosloperij die erkend is voor ARN en RDW. Als de autosloperij erkend is, betekent dat dat de sloopauto’s op een duurzame manier worden gesloopt en dat jij een vrijwaring code ontvangt. Als je zoekt naar een autosloperij kan je kiezen voor een autosloperij die een ophaalservice heeft, dat scheelt jouw geld en tijd omdat je zelf dat vervoer moet gaan regelen.  

Het proces in de autosloperij zelf

Als de autosloperij een sloopauto ontvangt gaan ze direct aan de slag met het in orde maken van het papierwerk. Door het papierwerk zorgen ze ervoor dat jij een vrijwaring code krijgt, door een vrijwaring code wordt de auto officieel van jouw naam gehaald. Ze beginnen met de autodemontage als het papierwerk in orde is. Dat houdt in dat de auto helemaal uit elkaar wordt gehaald en gekeken wordt naar herbruikbare auto-onderdelen. Als er goede herbruikbare auto-onderdelen tussen zitten worden die goed schoongemaakt en naar het groot magazijn gestuurd voor latere verkoop. Uiteindelijk is de auto niks meer waard en wordt die vervoert naar het shredderbedrijf, daar wordt de auto op een duurzame methode vernietigd.